Италианският шампион Ювентус възнамерява да продаде Фернандо Йоренте през лятото, за да осигури допълнителни средства за финансирането на покупката на аржентинската сензация Пауло Дибала от Палермо.

Още по темата

 


Испанецът подсили торинския гранд от Атлетик Билбао със свободен трансфер през лятото на 2013 година. Той направи добър първи сезон с "черно-белия" екип с 16 гола в 29 мача в калчото, но през настоящата кампания се е разписал едва 5 пъти в 24 срещи от Серие А.

Сериозен интерес към 30-годишния футболист проявяват Тотнъм и Валенсия. В същото време 21-годишният Дибала направи сериозно впечатление с изявите си в италианския елит през този сезон, като вече реализира 12 гола в 27 срещи в калчото.

Ювентус дори е отправил оферта на стойност 25 милиона евро плюс няколко футболисти за аржентинеца, но от Палермо вече са я отхвърлили и настояват за 40 милиона.

"Не искаме играчи като част от сделката, а само кеш. Дибала струва 40 милиона евро. Получихме предложения от чуждестранни клубове за 35 милиона, но не сме съгласни. Все пак трябва да се погрижим за осигуряването на бюджета на Палермо", коментира президентът на клуба Маурицио Дзампарини.

Според информации от Англия, интерес към играча има от страна на Арсенал и Манчестър Юнайтед.