Стражът на Италия Джанлуиджи Буфон обяви, че отборът на "Скуадра Адзура" има голям респект от България и същевременно призна, че има лоши спомени от сблъсъците си с български нападатели.

Двете страни ще се изправят утре на Националния стадион "Васил Левски" в решителна европейска квалификация след която ще стане ясно, дали ще имаме още шансове да се класираме за еврофиналите.

Буфон също така коментира и полемиките в Италия с контузията на Клаудио Маркизио.

"Аз и тифозите на Ювентус сме изнервени за контузията, която получи Маркизио. Тези травми се получават и не можеш да направиш нищо. Трябва да бъдем много концентрирани и спокойни за утре, тъй като целта са трите точки. Последните квалификации в София бяха много трудни“, коментира Буофон.

"Имайки предвид манталитета на Конте и начина му на работа, ще бъде много важно за малдите футболисти на италия да остане на поста си.Несериозно е да мислим, че фенове на Ювентус ще застанат срещу Антонио Конте в мача срещу Англия в Торино заради контузията на Маркизио.“

"Имам много лоши спомени срещу българските напасатели, които в последните два мача ме атрудниха много. Имам голям респект срещу утрешните си съперници. Това, че минаха 20 години откакто съм играл срещу Стоичков и го помня, означава много“, каза още опитният италиански страж.