Лошите новини с контузени футболисти в Ювентус продължават да валят една след друга. Халфът на „старата госпожа“ Клаудио Маркизио скъса предна кръстна връзка на дясното коляно по време на тренировка на националния отбор на Италия.

Още по темата

 


29-годишният футболист ще се възстановява между 6 и 8 месеца, а това е голям удар за Юве. Аут до края на сезона е още Пол Погба, с различни травми са Андреа Пирло и Квадво Асамоа, но се пак се очаква първият скоро да се завърне в игра.

„Първоначално смятахме, че увреденото място е само навехнато. Направихме незабавни прегледи, които показаха разкъсване. След консултация с медицинския щаб на Ювентус, беше решено играчът да се завърне за лечение в клуба“, заяви докторът на „адзурите“ Енрико Кастелачи.

„Не може да има по-лоша новина“, каза пък бившият халф на „бианконерите“ Алесио Такинарди. „Заболя ме като чух какво е станало. В момента Маркизио е незаменим в средата на терена. Тича навсякъде по игрището“.

„Сега Видал трябва да поеме функциите му, но Клаудио играе на по-висока предавка. Травмата е голям удар за Юве. Идеалното решение е отборът да се върне към схема 3-5-2 и да се надяваме, че Андреа Бардзали ще е достатъчно подготвен, като се има предвид и той колко време се възстановяваше“, добави Такинарди.