Френският шампион ПСЖ подготвя мега оферта за звездата на Ювентус Пол Погба, съобщават местните медии.

Още по темата

 


Богаташите са готови да дадат Марко Верати и Единсон Кавани плюс 20 милиона евро, за да привлекат 22-годишния френски национал. Уругвайският голаджия се оценява на 50 млн. евро, италианският национал на 30 млн. евро, което означава, че общата сума за Погба ще стане 100 млн. евро. ПСЖ ще предложи и годишна заплата от 10 млн. евро на Погба – нещо, което Ювентус не може да си позволи.

Генералният директор на „бианконерите“ Джузепе Марота пък не крие интереса си към Кавани. Южноамериканецът обаче ще трябва да намали месечното си възнаграждение с 40%, за да премине в торинския клуб. Той може да бъде привлечен като заместник на Карлос Тевес. Аржентинският национал иска още това лято да се завърне в родния си клуб Бока Хуниорс.

Не е тайна, че Кавани е недоволен на „Парк де Пренс“, защото Лоран Блан го използва предимно като крило, а не в центъра на атаката. Освен това той закъсня за началото на зимната подготовка, с което си навлече допълнително гнева на треньора и ръководството на парижани.

Друга пречка пред мега сделката е нежеланието на Верати да се върне в Серия „А“. Халфът нееднократно заяви, че се чувства щастлив в ПСЖ и няма никакво намерение да напуска.

Интерес към Погба проявяват още Реал Мадрид, Барселона, Челси и манчестърските грандове Юнайтед и Сити.