Скандалът с контузията на Клаудио Маркизио добива все по-големи размери на Апенините. Според медиите на „Ботуша”, днес в София се е състояла спешна среща между националния селекционер на Италия Антонио Конте и шефовете на федерацията.    

Собственикът на Лацио Клаудио Лотито, който в същото време е и консултант на  федерацията, е пристигнал по спешност у нас рано тази сутрин. Той, заедно с президента на италианския футболен съюз Карло Тавекио са се опитали да успокоят бесния Конте.

Още по темата

 

Последният е бил много разочарован от критиките към себе си след травмата на Маркизио и сериозно обмислял възможността да хвърли оставка в най-скоро време.

Както е известно, забележка на треньора направи дори президента на ФИАТ, а в интернет Конте получил и смъртни заплахи.

В същото време мистерията около първопричината за това напрежение – Клаудио Маркизио става все по-голяма.

Първоначално бе обявено, че той ще бъде аут до края на сезона със скъсана предна кръстна връзка.

Лекарите на Ювентус също прегледаха играча и обявиха, че „не може да става въпрос за скъсан мускул”. Според тях, състоянието на 29-годишния футболист ще се следи ден за ден, но не е чак толкова сериозно.

 От медицинския щаб на „Скуадрата” пък веднага реагираха, че никога не са давали диагноза „скъсана връзка”. Докторите на „адзурите” установили „частично разкъсване на влакна”, а медиите явно не са предали добре информацията.