Белгийският национал Аксел Витсел попадна в полезрението на италианския шампион Ювентус.

Скаути на „бианконерите“ са наблюдавали изявите на атакуващия халф по време на квалификацията на „червените дяволи“ с Кипър. Белгийците се наложиха с категоричното 5:0, а Витсел се отчете с асистенция при гола на Еден Азар.

26-годишният футболист има договор с клубния си тим Зенит (Санкт Петербург) до 2017 г. От Юве виждат в негово лице идеален заместник на Артуро Видал или Пол Погба. Към двамата има огромен интерес от най-богатите клубове в Европа и нищо чудно да напуснат през лятото.

Според Calciomercato Витсел е склонен да се премести в торинския гранд, но проблемът е, че от Зенит нямат никакво намерение да се разделят с него.

Халфът беше купен от Бенфика през 2012 г. за сума от 40 милиона евро, а годишната му заплата е 3 милиона евро, което е сходно с най-скъпоплатените футболисти в Юве.

В същото време се разбра, че „старата госпожа“ ще влезе в още една трансферна битка с Рома. След като стана ясно, че двата клуба искат Хакан Чалханоглу от Байер Леверкузен, те се насочиха и към вратаря на Фиорентина Нето.

„Вълците“ са с предимство за привличането на 25-годишния бразилски страж, тъй като могат да му предложат много повече игрово време, докато в Юве Нето ще е резерва на капитана Джанлуиджи Буфон.

Сред вариантите за столичани е още Самир Ханданович, чийто договор с Интер изтича и ще излезе без пари на клуба.