Ювентус победи с 2:0 Лацио в мач от 31-ия кръг на Серия „А” и направи нова важна крачка към четвъртото си поредно скудето.

”Бианконерите” бяха пълни господари на терена през всички 90 минути и съвсем закономерно спечелиха. Головете за успеха вкараха обичайният заподозрян Карлос Тевес и централният защитник Леонардо Бонучи, който се разписа в стил „Лионел Меси”. По този начин те прекъснаха отличната серия на „орлите” от 8 поредни победи в първенството.

В класирането Юве събра 73 точки и вече имат с 15 повече от Лацио, който се намира на 2-ро място. Рома обаче може да измести градския съперник от него, ако утре победи Аталанта у дома.

Най-хубавата новина за „старата госпожа” е, че запази силите си за реванша с Монако, след като спечели с минимални усилия. Реваншът от четвъртфиналите на Шампионска лига е идната сряда на стадион „Луи II”, като италианският колос има преднина от 1:0 след първия мач.


Началните минути в Торино бяха спокойни, като двата отбора повече внимаваха да не допуснат гол. В 13-ата минута Клаудио Маркизио стреля отдалеч в долния десен ъгъл, но Маркети беше на мястото си и улови. След четвърт час игра „орлите” получиха отлична възможност да поведат – фаул пред границата на наказателното поле. Зад топката застана Маури, но прати топката над вратата.

120 секунди по-късно резултатът беше открит. Тевес беше изведен от дълбочина от Видал сам срещу Маркети и голмайсторът на Юве не сбърка – 1:0! Гостите имаха претенции за засада на аржентинския национал, но повторенията ясно показаха, че попадението е редовно.

В 25-ата минута Клозе изпусна великолепна възможност да изравни. Киелини не изчисти добре топката, тя попадна в световния шампион от Бразилия, който от непосредствена близост се забави. Нападателят все пак успя да стреля, но се получи рикошет и Лацио спечели корнер, след който не последва нищо интересно.

В 28-ата минута „бианконерите” удвоиха преднината след страхотен рейд на централния защитник Леонардо Бонучи, Той тръгна от центъра на терена, защитата на Лацио му отвори пространство да стреля фронтално срещу вратата, откъдето бранителят не сбърка – 2:0 за Юве.

Секунди преди края на полувремето Симоне Падоин центрира в наказателното поле, където Патрис Евра засече с летящ плонж, но сантиметри го разделиха от гола.

Втората част започна с натиск на лациалите, които правеха всичко възможно да се върнат в мача, но не успяваха да преодолеят отлично подредената защита на Юве.

След малко повече от час игра Артуро Видал стреля опасно в далечния ъгъл на вратата, но топката мина покрай страничната греда на Маркети. В 64-ата минута гостите получиха великолепна възможност да изравнят, след като Киелини направи фаул на линията на наказателното поле.

Зад топката застана резервата Антонио Кандрева, който прати топката мощно точно под горната греда, но Буфон показа класа и изби. 5 минути по-късно Билия стреля от далеч, но капитанът на Юве отново беше на мястото си. В 88-ата минута Каталди от Лацио пък получи директен червен картон за влизане отзад с двата крака срещу Тевес.

В 93-ата минута Киелини подари топката на Андресон, който стреля от движение сам срещу Буфон, но стражът спаси и Лацио не успя да стигне до почетно попадение.

Ювентус – Лацио 2:0

Голмайстори:

1:0 Тевес (17)
2:0 Бонучи (28)

Ювентус: Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини, Падоин, Видал (84-Стураро), Пирло (72-Пирло), Маркизио, Евра, Матри (58-Мората), Тевес
Треньор: Масимилиано Алегри

Лацио: Маркети, Баста, Кана, Маурисио, Брахфейд (46-Кандрева), Каталди, Билия, Лулич, Андерсон, Клозе (92-Ледесма), Маури (66-Кейта)
Треньор: Стефано Пиоли

Торино, „Ювентус Стейдиъм”
Съдия: Никола Рицоли
Жълти картони: Евра, Маркизио, Кандрева, Киелини (Ювентус); Маурисио, Лулич, Кана (Лацио)
Червен картон: Каталди 88' (Лацио)