Лекарският щаб на Ювентус прави всичко възможно да възстанови звездата Пол Погба за реванша от полуфиналите в Шампионска лига с Реал Мадрид. Това обяви треньорът на „черно-белите“ Масимилиано Алегри.

Френският национал се контузи при победата с 3:0 над Борусия Дортмунд в средата на март и от тогава не е играл. Първият мач с шампиона на Европа пък е на 5 май, а реваншът на 12 май в Испания.

„Надеждата е, че ще е готов за реванша и за следващите мачове. Особено и за финала за Купата на Италия срещу Лацио, защото Клаудио Маркизио е наказан за него“, заяви Алегри.

Той сметна, че „бианконерите“ се нуждаят от 4 точки, за да спечелят титлата в Италия за четвърта поредна година и не пропусна да изкаже разочарованието си от загубата с 1:2 от Торино в градското дерби.

„Има момчета, които са първа година тук и трябва да разберат, че когато играеш за голям отбор, винаги трябва да преследваш победата“.

„Бях ядосан, защото не е приятно да падаш. Бяхме допуснали само един гол в последните си десет мача във всички турнири. И това е важно, защото отборът с най-добрата защита и най-силното нападение става шампион“.

„Единственото нещо, което трябва да направим е да си осигурим тези четири точки. Не можем да го направим утре срещу Фиорентина, защото ще ни дадат максимум три при победа. Но съперникът ще е ядосан след две домакински загуби“, каза Алегри.