Андреа Пирло ще напусне Ювентус, ако успее да спечели Шампионска лига с „черно-белия“ екип. Това призна легендарният халф на торинци.

„Старата госпожа“ е на полуфинал, където ще се изправи срещу Реал (Мадрид). Първият мач е утре в Италия, а реваншът на „Сантяго Бернабеу“ е на 13 май.

„Надявам се този победен кръговрат да приключи с купата на Шампионска лига. Това ще бъде мечтан край на престоя ми тук и ще бъде страхотен ден за всички в клуба“.

„Ако спечелим не бих преминал в отбор от друго първенство, защото Ювентус ще бъде последния италиански отбор, за който играя“, каза Пирло пред Gazzetta dello Sport.

35-годишният световен шампион добави, че няма намерения да спира със състезателната си кариера. „МЛС е вариант, но за момента няма нищо конкретно. Нека да спечелим шампионска лига и после ще мисля“, добави той.

Пирло коментира и бившия си треньор в Юве Антонио Конте. „Не съм изненадан, че имаме успехи и без него. Когато напусна, всички искахме да покажем колко сме силни“, добави Пирло.

Накрая той заяви, че Шави и Андрес Иниеста са любимите му футболисти, а големият му идол е Роберто Баджо. „Карлос Тевес? Това е изключителен играч и сме привилегировани да играе за нас. Надявам да се остане тук и следващата година“, завърши Пирло.