Защитникът на Ювентус Лонардо Бонучи е уверен, че неговият отбор може да елиминира Реал (Мадрид) на полуфиналите на Шампионската лига по футбол.

Според италианеца неговият отбор може да се справи и с португалската суперзвезда и голмайстор на мадридчани Кристиано Роналдо.

"Ние трябва да покажем характер и смелост, да запазваме концентрация в защита и да бъдем точни в атака", каза Бонучи. Знам, че ние ще вложим всичките си сили. Ние уважаваме Реал и затова ще подходим към мачовете с пълна отговорност. Ако покажем смелост и стремеж към победа, то във вторник ще победим. Кристиано Роналдо? Ние можем да го спрем благодарение на отборната си игра", добави той.

Треньорът Юве Масимилиано Алегри пък заяви, че неговият отбор иска да стигне до финала на най-престижния европейски турнир. Според тактика неговите футболисти, въпреки огромния натиск, са готови да демонстрират своите силни страни.

"Когато играеш в полуфинал от Шампионската лига напрежението присъства винаги", каза Алегри. "Но ние знаем своите силни страни и ще се опитаме да се класираме за финала. Ние осъзнаваме, че сме един от четири най-добри отбора в Европа", каза още той.