Единсон Кавани е договорил личния си договор с Ювентус, съобщава Gazzetta dello Sport. Проблем пред трансфера обаче може да се окаже ПСЖ, чийто шеф Насер Ал Хелаифи не иска да продава уругвайския национал.

Кавани и Юве се разбраха за четиригодишен договор, според който голаджията ще прибира по 7,5 милиона евро на сезона. Преговорите са се водили от брата на футболиста – Фернандо, който в последно време се превърна в представител на нападателя във всяко едно отношение. Той обаче се среща и с емисари на Атлетико Мадрид, което допълнително може да усложни ситуацията.

Цената на Кавани е около 55 милиона евро, а от Юве ще могат да си я позволят, благодарение на класирането на финал в Шампионска лига. „Старата госпожа“ иска нападателя за заместник на Карлос Тевес, който след края на сезона най-вероятно ще се завърне в родния си клуб Бока Хуниорс.

Юве договори и Пауло Дибала от Палермо. Аржентинското откритие на сезона в Серия „А“ ще замести разочарованието Фернандо Йоренте. Испанският национал със сигурност ще напусне „черно-белите“ през лятото.

Сред целите на Юве е още Матео Дармиан от Торино, който се оценява на 25 милиона евро.