Ювентус почти отказа Наполи от борбата за участие в Шампионска лига през следващия сезон, след като победи с 3:1 в Торино в мач от предпоследния 37-ми кръг на Серия „А”.

Така „бианконерите” продължават с наказателната си акция и вече имат 86 точки, докато южняците остават на 4-та позиция с 63 т., на 3 от заветното 3-то място, което се заема от Лацио. „Орлите” обаче са с мач по-малко, като в понеделник играят с градския съперник Рома.

Мачът се превърна в истински празник за „старата госпожа”. Преди неговото начало те показаха пред тифозите си спечелената Купа на Италия, а след неговия край бяха наградени с 31-ата си титла на страната. През всички 90 минути пък Коман и Буфон показаха страхотен футбол, а Стефано Стураро вкара невероятен гол през второто полувреме.

Срещата обаче завърши грозно, след като в продължението Бритос нарочно заби главичка в лицето на Мората и получи директен червен картон.


Гостите започнаха мача по-добре и в началните минути на Буфон му се наложи на два пъти да се намесва. Легендата първо спаси удар на Дрис Мертенс в 3-ата минута, а секунди след това отново демонстрира високата си класа, отразявайки шут на Давид Лопес.

13-ата минута се оказа фатална за Наполи. Тогава младият Коман пусна чудесен пас в стил „Пирло”, с който прехвърли цялата защита на Наполи и изведе Перейра сам срещу Андухар. Аржентинецът овладя топката и с удар покрай вратаря изведе Юве напред – 1:0!

11 минути след това Лопес стреля към вратата, но покрай целта, а малко след това и Мертенс шутира неуспешно. В 34-ата минута домакините получиха фаул пред наказателното поле и в отсъствието на Пирло и Тевес, зад топката застана Погба. Френският национал отправи хубав фалцов изстрел, но той мина на сантиметри над гредата.

В следващите минути Наполи игра твърде плахо и трудно стигаше до вратата на Буфон, докато възпитаниците на Макс Алегри играха спокойно и се наслаждаваха на шампионските песни на тифозите си.

2 минути след подновяването на играта Погба с дълъг пас като по учебник намери Стураро в наказателното поле, който шутира от воле, но малко над горната греда.

В следващата атака Асамоа игра с ръка в наказателното поле и главният съдия Лука Банти без да се замисля посочи бялата точка. Зад бялата точка застана Инсине, но Буфон отрази удара му. При добавката обаче Давид Лопес притича най-бързо и поправи грешката на съотборника си – 1:1!

В 57-ата минута Асамоа обра овациите от трибуните след чудесна проява. Ганайският национал направи индивидуален пробив, придружен с великолепни финтове, който завърши с удар, но малко над вратата. Малко след това Маркизио стреля от границата на наказателното поле в аут.

В 63-ата минута Мората се пребори в центъра на терена с играч на Наполи, напредна и стреля по земя фронтално срещу вратата. Андухар първоначално улови топката, но после я изпусна. Все пак после вратарят на гостите отново успя да я хване.

В следващите минути Буфон буквално отчая футболистите на Бенитес. Хамшик с великолепен шут „падащ лист” се опита да изненада световния шампион от 2006 година, но той с една ръка спаси мощния удар. След последвалия корнер Буфон отново се намеси решаващо и изби в нов такъв. И при него последва опасност, но вратарят в легнало положение с крак успя да изчисти.

Така се стигна до 77-ата минута, когато Стураро вкара брилянтен гол. 22-годишният халф получи с гръб към вратата пред наказателното поле, завъртя се, излъга трима бранители на Наполи и с плътен удар отново даде преднина на Юве – 2:1.

После южняците натиснаха и можеха да изравнят след неразчетено излизане на Буфон при корнер, но късметът покри капитанът на Юве. В 80-ата минута Коман беше спънат и падна да лежи на земята, но Наполи не показа феърплей и продължи играта, с което футболистите на отбора си заслужиха освиркванията.

Срещата завърши по-много грозен начин. В продължението Бритос нарочно удари с глава Мората в наказателното поле и получи директен червен картон. От последвалата дузпа Симоне Пепе оформи крайното 3:1 за Юве.

Ювентус – Наполи 3:1

Голмайстори:

1:0 Перейра (13)
1:1 Лопес (50-д)
2:1 Стураро (77)
3:1 Пепе (92-д)

Ювентус: Буфон, Падоин, Бардзали (46-Бонучи), Огбона, Асамоа, Стураро, Маркизио (71-Пирло), Погба, Перейра (78-Пепе), Мората, Коман
Треньор: Масимилиано Алегри

Наполи: Андухар, Маджо, Албиол, Бритос, Гулам, Лопес, Гаргано (78-Жоргиньо), Инсине (68-Хамшик), Кайехон, Мертенс, Игуаин (46-Ганиадини)
Треньор: Рафаел Бенитес

Торино, ст.: „Ювентус Арена”
Съдия: Лука Банти
Жълти картони: Асамоа, Мората (Ювентус); Гулам (Наполи)
Червен картон: Бритос 91' (Наполи)