Ювентус завърши 2:2 с Верона като гост и завърши сезона с равенство. Точни за гостите от Торино бяха Роберто Перейра (42) и 1:2 Фернандо Йоренте (57). Попаденията за Верона мушнаха Лука Тони (48) и Хуанито (93).

Лука Тони продължава да е начало на голмайсторите в Италия и най-вероятно ще спечели този приз. Тони е застрашен единствено от Мауро Икарди (Интер), който има 20 попадения, срещу 22 на Лука.

Като цяло Юве контролираше срещата, но в края се отпусна и допусна изравняване. Трябва да се отбележи, че Карлос Тевес профука дузпа в 88-ата минута, а Симоне Пепе бе изгонен с директен червен картон.

Треньорът на Юве Макс Алегри пък отново бе дал шанс за изява на част от резервните си футболисти. Така торинци завършиха сезона с равенство и мислят вече изцяло за Барса и финала в Шампионската лига, който е на 6 юни в Берлин.


Срещата във Верона започна с положения и пред двете врати. В 5-ата минута домакините можеха да вкарат, но Лука Тони направи уникален пропуск, след като не успя да преодолее Джиджи Буфон от близо.

Отговорът на Юве бе тупалка на Пол Погба, но топката мина в дстрени от вратата на Верона. В 9-ата минута Карлос Тевес проби през центъра и стреля мощно, но в аут.

Последваха силни минути на домакините, но на два пъти Емил Халфредсон не успя да преодолее Буфон и да вкара. Постепенно темпото на игра леко падна и действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било голови положения.

В 28-ата минута Алесандро Агостини проби мощно по крилото и стреля по диагонала, но топката мина до гредата на Юве. Шест минути по-късно тупалка на Фернандо Йоренте натресе горната греда на домакините.

В 38-ата минута пропуск направи и Пол Погба, който от чиста позиция стреля над вратата. Четири минути по-късно Юве заслужено успя да вкара.

Тогава Роберто Перейра заби уникален гол, след като стреля фалцово от ъгъла на наказателното поле и прати топката в сглобката зад Рафаел за 0:1. До края на полувремето гостите доминираха, но не успяха да вкарат ново попадение.

Второто полувреме започна с гол за Верона. В 48-ата минута Емил Халфредсон изведе перфектно Лука Тони отляво и той простреля Буфон за 1:1. Юве обаче отговори веднага и само девет минути по-късно отново поведе.

Тогава Пирло пусна страхотен пас към Симоне Падоин отдясно, който върна топката във вратарското поле към Йоренте и той без проблеми опъна мрежата за 1:2.

Последва доминация за Юве, но Карлос Тевесна два пъти не успя да преодолее Рафаел. Постепенно домакините живнаха и успяха да изнесат играта в по-предни позиции.

Така се стигна до 78-ата минута, когато Верона скочи за дузпа, но такава не бе отсъдена и съдиите удариха леко рамо на гостите от Торино.

До края срещата се доиграваше, като в 88-ата минута се стигна до дузпа за Юве, за нарушение на Рафа Маркес срещу Йоренте в пеналта на Верона.

Зад топката застана Карлос Тевес, но Рафаел направи феноменално спасяване, което посвети на Лука Тони в битката му с Тевес за голмайсторската корона в Италия.

В продължението на мача стана още по-интересно. Първо Симоне Пепе бе изгонен с директен червен картон, а секунди по-късно Хуанито вкара с глава и донесе равенството на Верона. Така Юве изпусна победата и вече мисли изцяло за мача с Барса.

Верона - Ювентус 2:2

Голмайстори:

0:1 Роберто Перейра (42)
1:1 Лука Тони (48)
1:2 Фернандо Йоренте (57)
2:2 Хуанито (93)

Верона: Рафаел, Джаколо Сала, Рафаел Маркес, Вангелис Морас, Алесандро Агостини, Леандро Греко, Панагиотис Тахцидис, Емил Халфредсон, Бошко Янкович, Лука Тони, Хуанито

Ювентус: Джанлуиджи Буфон, Симоне Падоин, Леонардо Бонучи, Анджело Огбона, Патрис Евра, Клаудио Маркизио, Андреа Пирло, Пол Погба, Роберто Перейра, Фернандо Йоренте, Карлос Тевес