Силният характер на отбора ще бъде решаващ фактор в съботния финал за Шампионската лига срещу Барселона. Това заяви старши треньорът на италианския тим Масимилиано Алегри. Ювентус за последно спечели титлата в най-престижния европейски клубен турнир през 1996 година, докато Барселона завоюва трофея три пъти в последните девет години.

"Най-силното качеството на Ювентус е, че е отбор с характер, а освен това има много талантливи играчи", каза Алегри. За да има шанс за победа, Ювентус трябва да намери начин да спре звездата на Барселона Лионел Меси, който ще се опита да отбележи своя рекорден 78-и гол в Шампионската лига, както и да стане първият играч, който вкара попадение в три финала.

"Освен опазването на Меси, те разполагат също с Неймар, Луис Суарес -имат много талантливи играчи", добави Алегри. Испанският нападател на Ювентус Алваро Мората заяви, че очаква с нетърпение финала срещу Барселона.

"Не мога да отрека, че този мач не е двойно по-важен за мен, защото съм израснал в младежкия отбор на Реал Мадрид. Ние ще направим всичко възможно, за да спечелим. Ще срещенм един от най-силните отбори в света, но ако победим ще можем да кажем, че и ние сме световна сила", заяви Мората.