Започнаха пазарлъците за трансфера на Пол Погба от Ювентус в Барселона. Според каталунския вестник „Ел Мундо Депортиво“ двата клуба вече са в напреднали преговори, а Барса съвсем скоро ще излезе с първа официална оферта – 80 млн. евро!

За целта каталунците ще командироват в Торино Ариедо Брайда и Аберт Солер, които би трябвало да завършат трансфера до сряда. „Няма да е лесно, няма и да е икономично. Ювентус едва ли ще се съгласи да пусне Погба за под 80 млн. евро“, написа „Ел Мундо Депортиво“.

Според изданието дори и тази цена е много над пазарната стойност на французина към момента, но при всички положения халфът ще се развива още много в следващите години, тъй като е само на 22.

Ясно е, че Барса ще се бръкне сериозно, защото освен тези 80 млн. евро ще трябва да плаща и сериозна заплата на Погба. Само така обаче каталунците могат да изпреварят конкурентите си за подписа на французите – Манчестър Сити, Челси, Реал Мадрид и ПСЖ.

Идеята е Барса да спазари Погба сега и да го вземе през лятото на следващата година, тъй като тимът има трансферно ембарго до януари.

Ювентус пък ще вложи разумно парите. Според медиите в Италия „Старата госпожа“ ще вземе плеймекъра на Челси Оскар за 40-50 млн. евро.