Артуро Видал и Пол Погба ще останат в италианския шампион Ювентус и през следващия сезон. Това обяви генералният директор на "старата госпожа" Джузепе Марота.

Чилийският национал е искан от Реал Мадрид, Арсенал и Ливърпул, докато френската звезда е трансферна цел на Барселона, ПСЖ, Челси, Манчестър Сити и отново Реал.

"Слуховете за раздяла с Видал не са истина. Имаме добри отношения с Реал, но тези информации са утопични. Относно Погба, вече говорих толкова много по този въпрос – Ювентус няма да се раздели с най-добрите си играчи", категоричен бе Марота.

Той каза още, че селекцията на "бианконерите" е приключила. От Торино си тръгнаха Карлос Тевес и Андреа Пирло, а новите попълнения са Нето, Сами Кедира, Пауло Дибала, Марио Манджукич, както и Роберто Перейра, който беше откупен от Удинезе. Общата цена на всички е 65 милиона евро, като вратарят идва от Фиорентина като свободен агент.

"Успяхме да изпреварим другите отбори и привлякохме четирите ни основни трансферни цели. Така че трансферният прозорец за нас приключи днес. Имаме достатъчно конкурентен състав, като разполагаме с по двама играчи на всеки пост", добави Марота.

Той коментира и раздялата с Пирло, който от новия сезон ще играе в Ню Йорк Сити, където се подвизават още Франк Лампард и Давид Вия.

"Вчера бе носталгичен ден за Пирло, който играеше чист футбол, харесван от всички. Трябва да признаем, че няма да е лесно той да бъде заменен. В средата на терена разполагаме с качествени и атлетични играчи. Пирло си тръгна, но дойде Сами Кедира, който има много опит. Стефано Стураро пък също има потенциал да действа на високо ниво", каза още шефът в Юве.