Треньорът на Ювентус Макс Алегри скастри Алваро Мората след контролата с Лехия Гданск, спечелена от "бианконерите" с 2:1.

Спецът заяви, че не му харесва отношението на испанския национал и го смени след само 26 минути игра. Мората изглеждаше ядосан от това, защото се появи на терена на почивката и се прибра бесен в съблекалнята, докато мачът продължаваше.

"Това не беше денят на Мората и не ми хареса отношението му", каза Алегри. "Независимо от техническите грешки, той не се напъна. Просто не му тръгна и спря да играе".

"За това го извадих от игра. Накара ме да се ядосам, но после промени отношението си и отиде да тренира сам. В Юве няма лоша атмосфера. Всеки казва, че ние сме фаворити, но не е така. Тази година ще бъде още по-трудно", каза Алeгри.

Той коментира и представянето на част от новите попълнения. Специални похвали заслужи Пауло Дибала, но спецът отбеляза, че той е все още на 21 години и има много да учи. "Кедира е най-добър в центъра на терена, Дзадза също е младо момче и тепърва ще се развива", отбеляза още Алегри.

Той коментира и контузията на Джорджо Киелини, който беше заменен още в 8-ата минута на мача. "Получи мускулна травма в бедрото. Дано е готов за Суперкупата с Лацио на 8 август. Проблемите му са тревожни, защото и Андреа Бардзали е контузен и ще отсъства три седмици", добави треньорът на Юве.