Френската звезда на Ювентус Пол Погба заяви, че той може да заеме ролята на продадения на Байерн Мюнхен Артуро Видал на позицията зад нападателите.

"Бианконерите" усилено търсят атакуващ халф, но опитите им все удрят на камък. Сред целите бяха Месут Йозил, Марио Гьотце, Иско, Оскар, Юлиан Дракслер и др., но по всичко изглежда, че нито един от тях няма да акостира в Торино.

"Загубихме някои важни играчи", каза Погба пред Gazzetta dello Sport, говорейки още за Андреа Пирло и Карлос Тевес, които ще играят съответно в Ню Йорк Сити и Бока Хуниорс.

"Но пристигнаха други, които имат голям опит. Освен това ние сме Ювентус и винаги трябва да се справяме добре. На разположение съм да играя там, където треньорът сметне за най-добре".

"Спокоен съм, дори когато се подвизавам зад двамата нападатели, но ще видим какво ще се случи през сезона. Мога ли да играя на позицията на Видал? Защо не? Ще се справя и ще давам всичко за Ювентус".

"Научих много от Видал и Пирло, те са страхотни играчи. Сега трябва да покажа това, което попих от тях и да докажа, че съм се развил. Тевес също напусна, но взехме основни играчи като Сами Кедира и Марио Манджукич. При всички промени има нови неща, но ние сме Ювентус и сме длъжни да се справяме добре", добави Погба.

Миналото лято, когато Макс Алегри пое "бианконерите", заяви, че ще използва Погба именно зад нападателите. Но впоследствие там постави Видал, а френският национал игра малко по-назад. Нищо чудно сега спецът да изпълни заръката си.