Италианският шампион Ювентус се отказа от привличането на Юлиан Дракслер от Шалке и пак се насочи към атакуващия халф на Байерн Мюнхен Марио Гьотце, съобщи SportMediaset.

"Бианконерите" се договориха с Дракслер за личния му договор, но клубът от Гелзенкирхен буквално се изсмя на първоначалната оферта. Юве имаше краен срок до вчера да отправи ново предложение за футболиста, но не го направи и така 21-годишният германски национал ще остане на "Фелтинс Арена".

Поради тази причина "старата госпожа" ще поднови интереса си към Гьотце, който не попада в плановете на Хосеп Гуардиола и е резерва при баварците. Бившият състезател на Борусия Дортмунд вече намекна, че е готов да се премести в Торино, а SportMediaset смята, че Гьотце може да бъде взет за минимум 20 милиона евро, но най-вероятно цената му ще е доста по-висока.

Торинци продължават усилено да търсят атакуващ халф, който да смени продадения на Байерн Мюнхен Артуро Видал. Ако не се стигне до привличането на някого, изпълнителният директор Джузепе Марота намекна, че тази роля ще изпълнява Роберто Перейра,