Германската легенда Лотар Матеус заяви, че Марио Гьотце и Юлиан Дракслер не разполагат с "характер на шампиони", за да заменят Андреа Пирло, Артуро Видал и Карлос Тевес в Ювентус.

Италианският шампион е изправен до стената, защото трябва да смени трима от най-добрите си играчи през миналия сезон, след като напуснаха съответно в Ню Йорк Сити, Байерн Мюнхен и Бока Хуниорс.

Германските национали са на върха на списъка за покупки на "старата госпожа", но Матеус смята, че един от двамата трудно ще успее да придаде търсената от Юве класа.

"Те са добри, млади технични. Но нямат характера на шампион", каза световният първенец от 1990 година в интервю пред Gazzetta dello Sport. "Винаги им липсва нещо, за да достигнат 100% от потенциала си. Ако си на мястото на Гьотце и не си титуляр, ще говориш с треньора. Така както биха направили Тевес, Пирло Видал, но не и Гьотце", добави Матеус.

Той каза още, че Сами Кедира е напуснал Реал Мадрид, за да премина в Юве, защото не е бил желан на "Сантяго Бернабеу".

"Юве трябва значително да промени стила си на игра. Търсиха играч на мястото на Пирло, но взеха Кедира, който вече се контузи, а и не е този тип халф. Сами дойде в Торино, защото Реал не го искаше вече. В противен случай никога нямаше да премине в Италия", каза още Матеус, след което подхвана и Марио Манджукич, заявявайки, че го харесва, но не е Тевес.

Накрая Матеус заяви, че Видал ще бъде много полезен на Байерн, тъй като може да играе във всички фази на играта.