Джиджи Буфон призна, че съперникът на Ювентус в борбата за титлата Рома вече е зрял отбор и ще причини много проблеми на всички в Серия А. „Вълците“ доказаха думите на вратаря вчера, когато победиха Юве с 2:1.

„Рома има много силен отбор. Вижда се развитието в тях. Това, което най-много ми направи впечатление, е отговорът им в началото на срещата, когато не им дадоха дузпа. В друг случай те щяха да протестират много, но не го направиха. Те просто продължиха да играят, за да спечелят.

Това е знак на зрялост. Показаха и че имат много повече увереност. Равенството щеше да е незаслужено, но ние имахме много контузии, особено в халфовата линия. Все пак не бива да се оправдаваме. Те играха по-добре и ги поздравявам за куража“, заяви Буфон.

„Ние бяхме много плахи, но моменти ни липсваше увереност и си подавахме лошо. Но това е нормално, тъй като привлякохме много играчи, които имат прекрасно бъдеще. Все още обаче сме млад отбор, но ще работим много, за да дойдат победите.

Сега трябва да отговорим по най-добрия начин, защото Ювентус не е свикнал да започва сезона с две поредни загуби. Ако на тренировката в понеделник покажем същото желание, то няма от какво да се притеснявам“, каза още Буфон.