През лятото италианският шампион Ювентус е искал да привлече много големи звезди.

Това обяви генералният директор Джузепе Марота на днешната си пресконференция. Една от целите е бил Марек Хамшик от Наполи, за което стана ясно преди часова. Спекулираше се, че "старата госпожа" е искала още Иско и Месут Йозил, а интересът към Марио Гьотце и Юлиан Дракслер беше публично признат.

В крайна сметка нито един от изброените играчи не пристигна в Торино. "Има имена, които изобщо не излязоха наяве. Хамшик влизаше в плановете ни, защото се е доказал в Италия. Вие, журналистите, разбрахте за това днес, но имахме контакти с Наполи от месеци. Поне 10 пъти говорих с Де Лаурентис", разкри Марота.

Шефът на Юве нарече Шалке "мистериозен клуб" заради начина на преговори за Дракслер, който в крайна сметка премина във Волфсбург.

"Има горчивина, защото не успяхме да го вземем. Даже има скептицизъм и песимизъм от това, което сме направили. Но тази година сме в процес на метаморфоза. Идват и си тръгват повече играчи от обикновеното. Но ние сме Ювентус и трябва да печелим".

"На 19 август официално се оттеглихме от надпреварата за Дракслер. Беше трудно да се комуникира с Шалке. Това е малко мистериозен клуб, където никой не знае кой може да говори. За това имахме трудности при взаимодействията си с тях".

"Правили сме сделки с Байерн Мюнхен и други големи клубове, където всичко е било нормално. Знаехме, че няма да вземем Дракслер, тъй като исканата цена беше непропорционална с мотивацията на играча. Ако футболистът има някакви съмнения, е трудно да се стигне до трансфер".

"Ювентус от доста време не е имал толкова млад отбор. Това обаче не ме притеснява. Трябва да запазим печелившия си манталитет и нещата ще си дойдат на мястото. Искаме да сме сред най-добрите. За това запазихме Погба. Но да се справим по-добре от миналия сезон, ще е наистина трудно. За целта трябва да спечелим требъл", каза още Марота.

Накрая той похвали работата на треньора Макс Алегри. "Той е от решаващо значение. Не само като наставник, но има ключова роля в управлението на клуба. Трябва да трансформира отбора в печеливш екип, да мотивира играчите и знаем, че ще се справи", завърши Марота.