Ювентус взе първата си точка от началото на сезона в Серия А - при домакинското равенство 1:1 с Киево. “Старата госпожа” започна с исторически рекорд, след като записа две поредни загуби, докато “Летящите магаренца” бяха лидери в първенството с два поредни успеха. 

Гостите можеха да направят поредната си сензация, след като в миналия кръг победиха с 4:0 като гост Лацио. Тази вечер водеха в резултата през по-голямата част на срещата след гол на Хетемай още в 5-та минута, но Пауло Дибала изравни от дузпа в 83-та минута. 

Двубоят започна по шокиращ начин за Ювентус, след като още в 5-та минута Киево смълча трибуните. Хетемай се оказа сам на границата на наказателното поле след отбита топка и с топовен шут по тревата направи безспомощен Буфон - 1:0 за Киево. 

Футболистите на Масимилиано Алегри опитаха да променят резултата, но като цяло действията им в половината на гостите бяха припряни. При едно от добрите положения дошлият от Интер Ернанеш бе близо до изравнителен гол. Бразилецът стреля мощно от границата на наказателното поле в 11-та минута, но Бисари успя да избие. 

До края на първото полувреме Юве не направи нищо в атака и футболистите бяха изпратени с освирквания от трибуните. Наложи се Джиджи Буфон да помоли тифозите за подкрепа. 

Играта на Юве през второто полувреме бе по-добра. Помогна и включването на Пол Погба, който замени на почивката Клаудио Маркизио. Късметът обаче обърна гръб на “Старата госпожа”. Мората обаче направи ранен пропуск, а в 57-та минута удар на Пол Погба беше избит с мъка от Бисари. 

Киево обаче показа, че не случайно е лидер в Серия А и в 52-та минута бе близо до втори гол след удар на Сезар, който бе спасен от Буфон. Десет минути по-късно Сезар все пак вкара, но попадението му беше отменено. Защитникът надскочи Леонардо Бонучи след центриране в наказателното поле на Юве, но реферът свири фаул в атака. 

“Старата госпожа” продължи да натиска, но Бисари играеше един от мачовете на кариерата си. Алегри пусна в игра и Хуан Куардадо, който внесе още повече острота в атаките на Юве.

Именно колумбиецът беше в основата на изравнителното попадение. В 83-та минута крилото проби отдясно и бе спънат в наказателното поле на Киево. Реферът беше непоколебим - дузпа за Ювентус. Пауло Дибала пое отговорността да изпълни и прати топката под гредата - 1:1.

До края Юве тръгна към пълен обрат, но така и не стигна до втори гол. Така “Старата госпожа” записа първата си точка в шампионата и преди останалите мачове от кръга се измъкна от зоната на изпадащите, докато Киево остана на върха в класирането със 7 точки, 

Ювентус - Киево 1:1

0:1 Хетемай 5

1:1 Дибала 83-д'

Ювентус: Буфон, Бардзали, Бонучи, Касерес, Сандро, Стурари (65 - Куадрадо), Маркизио (46 - Погба), Перейра, Ернанеш, Мората (73 - Манджукич), Дибала

Киево: Бисари, Сезар, Гамберини (58 - Дайнели), Гоби, Фрей, Ригони, Хетемай, Кастро, Бирса (73 - Пепе), Палоски, Мегиорини (66 - Пинци)