Италианският шампион Ювентус постигна първа домакинска победа през новия сезон в Серия "А", след като подчини с 3:1 Болоня в мач от 7-ия кръг на първенството.

Гостите изненадващо поведоха в 5-ата минута чрез Мунит, но след това на терена имаше само един отбор – този на Макс Алегри. След малко повече от половин час игра Алваро Мората възстанови равенството след чудесна асистенция на Сами Кедира.

Малко след началото на втората част испанският национал спечели дузпа, реализирана от Пауло Дибала, а 64-ата минута Мората върна жеста на Кедира и му направи голов пас, след който всичко в мача беше ясно.

Това беше втори успех на Юве в калчото, който го изкачи на 12-то място в класирането с 8 точки. Болоня пък остава закотвен на последната 20-та позиция с едва 3 т. В следващия кръг, на 18 октомври, "черно-белите" гостуват на големия съперник Интер.


Още в 4-ата минута Юве можеше да поведе, след като Мората проби страхотно отляво, навлезе в наказателното поле, но вместо да подаде на непокрития Куадрадо, реши сам да завършва атаката, сгреши и не успя да затрудни Миранте.

В ответната атака гостите обаче откриха, след като Мазина с чудесен пас изведе Муние зад гърба на защитата и той с удар в центъра на вратата преодоля Буфон за 1:0. При гола и вратарят на Юве не се намеси по най-добрия начин.

"Старата госпожа" веднага се хвърли във вихрени атаки и малко по-късно Мората беше изведен отляво и шутира мощно, но над горната греда. В 19-ата минута Погба получи отляво и отправи удар от малък ъгъл, но Миранте беше на мястото си и спаси.

В следващите минути домакините имаха огромно превъзходство, в големи моменти натикваха Болоня в наказателното му поле и това даде резултат в 33-ата минута. Тогава Сами Кедира стигна топката до аутлинията, центрира във вратарското поле, където Мората прати кълбото с глава в далечния ъгъл за 1:1.

Торинци продължиха с масирания си натиск и в 41-ата минута отново Мората беше под светлината на прожекторите. Тогава испанския национал отправи снаряд, но се получи рикошет и Юве спечели корнер. След неговото изпълнение Болоня изчисти, но Куадрадо получи отдясно, стигна до аутлинията, където центрира, но кълбото отново беше избито.

Секунди след началото на второто полувреме "бианконерите" направиха уникален пропуск. Куадрадо буквално се подигра с Мазина, надбяга го като колче и върна топката на дузпата. Там Мората овладя и когато всички очакваха нападателят да скъса мрежата, той не уцели вратата.

В 51-ата минута "старата госпожа" спечели дузпа, след като Ферари задържа Мората в наказателното поле. Зад топката застана Дибала, който стреля в долния десен ъгъл, Миранте се метна в обратния и Юве заслужено поведе с 2:1! Малко след това Мората можеше да сложи точка на спора. Кедира намери деветката на "старата госпожа", той с хубав финт се освободи и шутира, но Миранте успя да избие с една ръка.

В 64-ата минута торинци все пак вкараха трети гол. Тогава Куадрадо върна назад към Мората, който центрира в наказателното поле, където Кедира с глава вкара първия си гол с екипа на Юве – 3:1!

До края не стана нищо интересно и съвсем заслужено торинци спечелиха мача.

Ювентус – Болоня 3:1

Голмайстори:

0:1 Муние (5)
1:1 Мората (33)
2:1 Дибала (51-д)
3:1 Кедира (64)

Ювентус: Буфон, Бонучи, Бардзали, Киелини, Куадрадо, Евра, Ернанес (66-Лемина), Кедира (92-Асамоа), Погба, Дибала, Мората (75-Дзадза)
Треньор: Макс Алегри

Болоня: Миранте, Ферари, Гасталдело (48-Росетини), Ойконому, Мазина, Пулгар (70-Бриги), Диуара, Муние, Бриенца (76-Фалко), Риц, Дестро
Треньор: Делио Роси

Торино, "Ювентус Стейдиъм"
Жълти картони: Лемина (Ювентус) Дестро, Гасталдело, Муние, Мазина, Пулгар (Болоня)