Италианският шампион Ювентус доближи лидерите в класирането на Серия "А", след като се наложи с 2:0 при домакинството си на Аталанта в мач от 9-ия кръг на първенството.

Страхотен мач изигра аржентинската звезда на "бианконерите" Пауло Дибала, който откри резултата през първото полувреме, а след почивката асистира на Марио Манджукич. Силна среща за торинци направи и френската им перла Пол Погба, въпреки че в края изпусна дузпа.

С успеха "черно-белите" събраха 12 точки и се изкачиха на 11-то място в таблицата. По този начин Юве се възползва от вчерашното равенство на Интер 1:1 с Палермо и съкрати пасива си.

След около час пък един срещу друг се изправят лидерите Фиорентина и Рома, което означава, че и един от двата отбора ще загуби точки. В момента те имат съответно 18 и 17 т. Аталанта пък се намира на 9-та позиция с 14 т.


Юве можеше да поведе още в 4-ата минута, когато Пауло Дибала центрира от фаул в наказателното поле, където Леонардо Бонучи стреля перфектно с глава точно до дясната греда, но Марко Спортиело показа класа и спаси. Натискът на "черно-белите" продължи и секунди след това Марио Манджукич засече от непосредствена близост след подаване от корнер, но вратарят на гостите отново се беше пласирал добре и улови.

В 7-ата минута Пол Погба показа великолепен поглед върху играта, извеждайки Манджукич сам срещу вратаря с перфектен пас. Хърватският национал обаче се засуети и двама защитници успяха да му отнемат топката. После Дибала шутира от движение, но право в ръцете на Спортиело. В следващите минути превъзходството на торинци ставаше все по-голямо и в 18-ата Погба пробва изненадващ изстрел от около 25 м, след който кълбото профуча на сантиметри от целта.

Така се стигна до 28-ата минута, когато Юве заслужено поведе. Дибала получи пред пеналта от Погба, насочи топката точно под горната греда, Спортиело не се намеси по най-добрия начин и кълбото се спря в мрежата му – 1:0! В самия край на първото полувреме вратарят на гостите се реваншира за грешката си, след като Дибала беше намерен на точката за дузпата и мигновенно стреля, но Спортиело отрази.

Четири минути след подновяването на играта "бианконерите" сложиха точка на спора след красива атака. Погба изведе с пета Дибала отляво, аржентинският национал нахлу в наказателното поле и пусна успоредно на голлинията. Там Манджукич най-накрая успя да демонстрира головия си инстинкт и през двама защитници вкара топкара във вратата за 2:0.

В 57-ата минута Сами Кедира можеше да направи преднината класическа от воле, но ударът му излезе в аут. После и Дибала не успя да намери очертанията на вратата В 69-ата минута аржентинският национал стреля от фаул наказателното поле, но не намери целта.

Секунди след това Погба изведе Дибала сам срещу вратаря, нападателят овладя отлично и стреля, но Спортиело успя да избие с дясната си ръка в корнер, след който не последва нищо интересно. В 73-ата минута пък Толой от тима на гостите получи втори жълт, съответно червен картон и Аталанта завърши в намален състав. В 78-ата минута домакините получиха правото да изпълнят дузпа, след като Дибала беше съборен в наказателното поле. Зад топката застана Погба, чийто шут обаче беше спасен от Спортиело.

До края не падна нов гол и Юве спечели с 2:0.

Ювентус – Аталанта 2:0

Голмайстори:

1:0 Дибала (28)
2:0 Манджукич (49)

Ювентус: Буфон, Евра, Киелини, Бонучи, Падоин, Погба, Маркизио, Кедира (88-Стураро), Дибала, Перейра (37-Асамоа), Манджукич (77-Мората)
Треньор: Макс Алегри

Аталанта: Спортиело, Драме, Палета, Толой, Белини (46-Масиело), Гради, Де Рон (73-Милячо), Куртич, Д’Алесандро, Маралес (51-Гомес), Пиниля
Треньор: Еди Рея

Торино, "Ювентус Стейдиъм"
Съдия: Марко Ди Бело
Жълти  картони: Маркизио, Дибала (Ювентус); Де Рон, Граси, Толой (Аталанта)
Червен картон: Толой 73’ (Аталанта)