Италианският шампион Ювентус записа четвърта поредна победа в Серия "А", след като надделя с 3:0 при гостуването си на Палермо.

Марио Манджукич откри резултата в 55-ата минута след пас на Пауло Дибала, който за първи път се завърна на стадион "Ренцо Барбера" след преминаването си при "бианконерите" за 40 млн. евро. В края аржентинският национал беше заменен от Симоне Дзадза и тифозите на домакините го освиркваха. Вторият гол беше дело на Стефано Стураро в 89-ата минута, а третият на Дзадза в продължението на срещата. Ивайло Чочев пък игра цял мач за "розовите" и се представи на добро ниво.

По този начин "старата госпожа" записа седми пореден успех над сицилианци в първенството и вече има 24 точки, на 6 от лидера Интер, който утре гостува на Наполи в дербито на 14-ия кръг. Лошата новина за Юве обаче е наказанието на Пол Погба, който ще пропусне гостуването на Лацио на 4 декември заради натрупани жълти картони. Палермо пък заема 16-та позиция с 15 т., на две от зоната на изпадащите.


В 7-ата минута домакините спечелиха фаул, Франко Васкес центрира и защитата на Юве се справи. Топката обаче попадна в Гасто Бругман, който стреля от въздуха отдалеч и прати топката над вратата. Малко след това Палермо организира бърза контра, започната от Васкес, който намери Хилемарк, чийто удар също беше по-висок от нужното.

Гостите отговориха с центриране на Стефано Стураро на далечната греда, при което Стефано Сорентино се размина с топката, но Марио Манджукич не успя да засече. В 23-ата минута пред "бианконерите" се откри нов шанс за гол. Пауло Дибала центрира от корнер, Джорджо Киелини засече с глава, но покрай целта.

След почти половин час игра Палермо създаде най-чистото голово положение до момента. При бърза атака, Алберто Джилардино се озова непокрит в наказателното поле и в последния момент Киелини го принуди да си затвори ъгъла. Ветеранът все пак шутира към далечната греда, но в аут.

В 33-ата минута Леонардо Бонучи пропусна отличен шанс да открие резултата, след като беше оставен непокрит при изпълнение на корнер и засече с глава, но твърде неточно. 5 минути по-късно Стураро качи топката на главата на Дибала, който също не успя да намери очертанията на вратата.

5 минути след подновяването на играта торинци организираха контра чрез Погба, който напредна и стреля от далечна дистанция, но за пореден път в мача, топката излезе в аут. Така се стигна до 55-ата минута, когато Ювентус поведе. Дибала центрира превъзходно отляво, Сорентино остана на голлинията си и от непосредствена близост Манджукич засече и опъна мрежата за 1:0!

След час игра сицилианци спечелиха фаул фронтално срещу вратата малко пред границата на наказателното поле. Зад топката застана Бругман, чийто удар обаче се отби в стената. В 66-ата минута Хуан Куадрадо можеше да сложи точка на спора. Колумбийският национал проби и отправи силен удар, но Сорентино беше на мястото си и спаси.

В 89-ата минута Стураро вкара за 2:0 след чудесен пас на Погба и удар в долния десен ъгъл на вратата, а крайното 3:0 оформи Дзадза в продължението на мача след отлично двойно подаване с Алваро Мората.

Палермо – Ювентус 0:3

Голмайстори:

0:1 Манджукич (55)
0:2 Стураро (89)
0:3 Дзадза (93)

Палермо: Сорентино, Лазаар, Гонзалес, Голданига, Струна (75-Рисполи), Хилемарк (60-Куайзон), Яяло, Чочев, Бругман, Васкес, Джилардино (67-Трайковски)
Треньор: Давиде Балардини

Ювентус: Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини, Куадрадо (68-Лихтщайнер), Евра, Стураро, Маркизио, Погба, Дибала (83-Дзадза), Маджукич (67-Мората)
Треньор: Макс Алегри

Стадион: "Ренцо Барбера"
Съдия: Паоло Валери
Жълти картони: Струна, Васкес (Палермо); Погба, Бардзали, Стураро (Ювентус)