Треньорът на италианския шампион Ювентус – Макс Алегри, защити Марио Манджукич след победата с 3:0 над Палермо на стадион "Ренцо Барбера".

В последно време хърватският национал е предпочитан пред Алваро Мората за партньор на Паоло Дибала в предни позиции. Много от тифозите на "старата госпожа" възнегодуват от това, защото през по-голяма част от времето таранът се изолира от играта.

Но точно Манджукич донесе победата с 1:0 над Манчестър Сити в Шампионска лига и вкара така важния първи гол срещу Палермо.

"Представихме се добре, особено след тежкия мач от Шампионска лига. Ноември беше много добър месец за нас, наваксахме изоставането в първенството".

"Колкото до нападателите – Мората ми е първи избор, но трябва да подобри състоянието си. Манджукич пък е печелил Шампионска лига, играл е в Байерн и Атлетико. Може да не притежава най-добрата техника, но има характеристики, които са полезни за отбора".

"Марио даде своя принос и цифрите говорят достатъчно. Очевидно е, че предпочита пасове на задната греда, но работи много за тима. Ювентус четири години поред стана шампион и някои хора очакват, че ще печелим на ходом. Но лятото ни напуснаха важни играчи, подмладяваме състава и е нормално да имаме проблеми", каза Алегри.