Италианският шампион Ювентус набеляза нападателят на Базел Бреел Емболо, съобщава Tuttosport.

18-годишният швейцарски национал е считан за талант №1 в Европа, а Джузепе Марота вече е разучил при какви условия може да го вземе в Торино. Цената на острието обаче напрекъснато се покачва заради отличните му игри и в момента е 30 милиона евро. Интерес към Емболо проявяват още Челси и Манчестър Юнайтед.

В същото време президентът на Палермо Маурицио Дзамперини за пореден път засипа със суперлативи новата перла на "старата госпожа" Пауло Дибала. Двата отбора играха един срещу друг снощи и Юве спечели с 3:0 в Сицилия.

"През първото полувреме Ювентус не се представи като голям отбор, но след това Дибала и Манджукич се разиграха. Във вестниците пишат, че са ни разкъсали, но не беше така. Пауло е играчът, който направи разликата".

"Той е от световна класа и се справя много добре при "бианконерите". Станал е по-здрав физически, но ако мускулите му продължават да растат, може да изгуби бързината си. След дълги години във футбола, виждам тези неща и трябва да се намери правилният баланс", заяви босът на Палермо.