Италианският шампион Ювентус няма да прави гръмки трансфери през зимата. Това обяви генералният директор на клуба Джузепе Марота.

"Бианконерите" са свързвани с привличането на Илкай Гюндоган от Борусия Дортмунд, Езекиел Лавеци (ПСЖ) и Роберто Сориано (Сампдория) през януари, но това ще стане при условие, че сделката може да бъде изгодна за торинци.

"Няма да взимаме играчи, за да кърпим състава. Ако има възможност ще привлечем някого, но трансферът трябва да е много изгоден за нас, което става изключително трудно през зимния прозорец", каза Марота пред радио Sportiva.

Той заяви, че Ювентус има пълно доверие в треньора Макс Алегри. Бъдещето на спеца беше несигурно след колебливото начало на сезона в Серия "А", но постепенно "бианконерите" се съвзеха и се изкачват в класирането.

"Спечелихме Суперкупата, продължаваме напред в Шампионска лига, което ни дава увереност да продължим сезона с Алегри. Имаме пълно доверие в него. Той ни донесе титла и купи, играхме финал в Шампионска лига. Алегри доказа, че има страхотни качества", добави шефът в Юве.