Италианският шампион Ювентус излезе на второ място в Серия "А" преди изиграването на останалите мачове от 17-ия кръг, след като победи с 3:1 като гост Карпи в последния си мач за календарната година.

В началото "бианконерите" определено подцениха съперника си и след 15 минута игра опитният Марко Бориело откри резултата. След това обаче имаше един отбор на терена и обратът не закъсня. За първи път, откакто Марио Манджукич играе за торинци, вкара два гола в един мач, с което още преди края на полувремето даде преднина на гостите. След почивката и Пол Погба се разписа, а после попадение на Даниеле Ругани беше правилно отменено заради засада. В заключителните минути пък Леонардо Бонучи си вкара автогол.

Със седмата си поредна победа в калчото Юве събра 33 точки и се изкачи на 2-ро място в класирането. Отборът обаче може да бъде изместен от него, ако по-късно Наполи победи Аталанта в Бергамо или Фиорентина надделее при домакинството си на Киево.


Срещата започна напечено и още в началото удар на Пауло Дибала профуча малко над сглобката на вратата. Домакините отговориха с отличен пробив на Антонио Ди Гауидио, който беше спънат точно пред наказателното поле. Кристиан Дзакарто стреля право в стената, топката се върна в него, но шутът му отново беше блокиран.

В 15-ата минута Карпи все пак поведе. Бориело беше абсолютно сам в половината на Ювентус, напредна, справи се с Леонардо Бонучи, след което с безпощаден удар в близкия ъгъл матира Джанлуиджи Буфон за 1:0!

180 секунди по-късно "старата госпожа" отговори подобаващо на предизвикателството. Хуан Куадрадо проби отдясно и центрира във вратарското поле. Там Дибала засече, Вид Белек спаси, след което кълбото се върна в аржентинския национал.

Той отново шутира, но право в тялото на Сами Кедира, който спаси чист гол за Юве. За късмет на гостите обаче топката попадна в Манджукич и той вече нямаше как да сбърка и възстанови равенството от близко разстояние.

После торинци продължиха с натиска си и опасен изстрел на Пол Погба беше избит в корнер от Белек. След неговото изпълнение Джорджо Киелини засече с глава, но не намери целта. В следващите минути гостите продължиха да имат тотално игрово преимущество и вратарят спаси далечен снаряд на Кедира.

Така се стигна до 41-ата минута, когато логичното се случи и Юве направи пълен обрат. С пас от центъра Бонучи изведе Патрис Евра в наказателното поле на Карпи. Френският национал овладя и центрира, където Манджукич се извиси над всички и с глава вкара втория си гол в мача за 2:1!

5 минути след началото на второто полувреме Погба сложи точка на спора. Клаудио Маркизио изведе халфа като по учебник, той беше фаулиран, но продължи да играе, след което преодоля Белек за 3:1 за Юве. След малко повече от час игра резервата Ругани вкара нов гол за гостите, но той беше отменен заради засада.

В продължението Бонучи си вкара нелеп автогол, а секунди по-късно Лоло можеше да изравни, но не успя. Все пак Юве задържа преднината си и успя да спечели с 3:2.

Карпи – Ювентус 2:3

Голмайстори:

1:0 Бориело (15)
1:2 Манджукич (18, 41)
1:3 Погба (50)
2:3 Бонучи (92-авт)

Карпи: Белек, Габриел, Дзакардо, Романьоли, Галио, Габриел, Летициа, Кофи (70-Бианко), Мароне, Ди Гауидио (54-Ласаня), Лоло, Бориело (65-Мбакоу)
Треньор: Фаброцио Кастори

Ювентус: Буфон, Бардзали (57-Ругани), Киелини, Бонучи, Евра, Кедира, Маркизио, Погба, Куадрадо (83-Лихтщайнер), Дибала (69-Мората), Манджукич
Треньор: Макс Алегри

Стадион: "Сандро Кабаси"
Съдия: Пиеро Джакомели
Жълти картони: Габриел (Карпи)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ladCgnkAGUs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Hc2zVhNUk7Q" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/MJvadQV6ewU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/2P2bRwx35_c" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>