Треньорът на италианския шампион Ювентус Макс Алегри заяви след трудната победа с 1:0 над Дженоа, че не е притеснен от нарастващия брой контузени футболисти.

Срещу "грифоните" Патрис Евра и Мартин Касерес бяха принудително сменени, а с травми са още Стефано Стураро, Квадво Асамоа, Сами Кедира и Марио Манджукич.

"Евра и Касерес ще минат прегледи и ще видим колко сериозни са им нараняванията. Мартин мисли, че има много тежка травма, но той е силно момче и много добър състезател. Да се надяваме, че няма да се окаже прав. Асамоа скоро ще се върне, а Кедира и Манджукич се оценяват ден за ден. Не съм притеснен", заяви Алегри.

Спецът каза още, че е доволен от трудната победа над Дженоа. "Бианконерите" спечелиха с автогол и записаха нов клубен рекорд – 13 поредни успеха. "След 4:0 над Киево имаше голяма еуфория, но сега отново сме здраво стъпили на земята. Дженоа ни напомни, че няма лесни мачове. Винаги е трудно да се играе срещу този отбор", добави треньорът на Юве, след което коментира и Симоне Дзадза.

Нападателят се появи в игра в началото на второто полувреме, но в 92-ата минута си изкара глупав червен картон. "За срещата с Фрозиноне ще имам само двама нападатели. На моменти Дзадза е много нетърпелив, защото има голямо желание. Но играе в голям клуб като Ювентус и трябва да намери баланса", завърши Алегри.