Бившият треньор на Ювентус Фабио Капело похвали защитника на "бианконерите" Андреа Бардзали, заявявайки, че това е най-добрият бранител в Италия. 69-годишният спец е без работа от юли 2015 г., когато беше уволнен от поста селекционер на Русия, но въпреки това той винаги е в крак със случващото се в Италия.

Капело даде оценка на шансовете на Наполи и Ювентус, анализира как двата отбора ще се представят до края на сезона и похвали звездата на Наполи Гонсало Игуаин, с когото работиха заедно в Реал Мадрид. Ето част от интервю на Стефано Болдрини от La Gazzetta dello Sport, преведено от Juventusbulgaria.com.

- Наполи с най-добрия реализатор и най-добрата атака с 52 гола срещу Ювентус с най-добрата защита, допуснала само 15 попадения. На кого ще заложите?
- Както винаги ще трябва да анализираме. Силата на най-добрата защита срещу отбора, който бележи повече или силата на атаката срещу защитата, който допуска по-малко голове. Ювентус е конкурентен във всички области, а Наполи може още да подобри остротата си.

- Игуаин отбеляза 23 гола в 23 мача. Той ли е най-добрият нападател в Европа?
- И къде забравяте Левандовски, Ибрахимович, Суарес? Знам качествата на Гонсало, когото заедно с Франко Балдини и Предраг Миятович го доведохме в Мадрид. Щастлив съм, че мога да го видя как се развива и достига това ниво, благодарение на усилената си работа.

- Треньорът на Наполи Маурицио Сари заяви, че финансовата мощ на Ювентус ще направи разликата.
- Казвайки това той омаловажава работата на ръководството на Ювентус. Спортните и търговски резултати на тима в съвременния футбол са резултат на внимателно планиране на пазара. Не можеш да станеш богат и успешен случайно.

- Статистиката показва, че Игуаин е най-добрият нападател в Италия. Кой е най-добрият защитник в калчото?
- Бардзали. Той е единственият, който все още е в състояние да надиграе своя опонент един срещу друг. Киелини също е много силен, но не е чист защитник в това отношение. Стилът му на игра се породи от еволюцията на техническите му умения. От друга страна Бардзали е сред най-големите защитниците на своето време.

- Преди месец в битката за Скудетото бяха много отбори.
- Дори аз мислех, че борбата за титлата ще е по-отворена този сезон. Фиорентина пропадна, Интер се срути, а Рома смени треньора. Сега битката е между Наполи и Ювентус, и вярвам, че ще продължи до края на сезона. Техният двубой на 13 февруари може да има огромно влияние за изхода на първенството.