Треньорът на Ювентус Макс Алегри заяви, че Стефан Лихтщайнер може да играе на мястото на Джорджо Киелини, ако контузията на италианския национал се окаже по-тежка.

Централният защитник получи проблеми в прасеца при победата с 2:0 над Фрозиноне и беше заменен от Даниели Ругани. Мартин Касесер пък е аут до края на сезона, което може да накара Алегри да преквалифицира Лихтщайнер.

"За съжаление, тази травма на Киелини се повтаря. Но имаме Андреа Бардзали, Ругани, дори и Лихтщайнер, който може да играе в центъра на защитата", каза Алегри.

В следващия кръг Ювентус приема лидера в класирането Наполи. Преди дербито южняците имат две точки аванс, но треньорът на торинци смята, че този мач няма да реши титлата.

"Това ще е чудесна среща, но със сигурност няма да реши Скудетото. Ние ще сме готови да се изправим срещу Наполи. Мога да поздравя треньора им Маурицио Сари за чудесното представяне", добави Алегри.

Накрая той коментира и успеха над Фризиноне, който беше 14-ти пореден за отбора му в първенството. "Момчетата се справиха добре, но може още по-добре. Искам да бъдем по-спокойни пред отбелязването на гола", завърши взискателният Алегри.