Новият треньор на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти е силно впечатлен от качествата на Пауло Дибала и иска да го привлече през лятото, твърди вестник "Гадзета дело спорт".

Едно от условията на италианския специалист при преговорите с баварците е било нападателят Роберт Левандовски да бъде задържан на всяка цена, но слуховете за бъдещето на поляка го пращат далеч от стадион "Алианц Арена".

Смята се, че снайперистът иска почти двойно увеличение на заплатата, за да продължава да играе с фланелката на най-успешния германски клуб.

В момента той прибира 10 милиона веро на година преди облагането с данъците и иска сумата да скочи до 18 милиона евро. При отказ от страна на ръководството Роберт плаши с трансфер в Реал, който е готов да му даде исканата заплата.

Така Дибала се явява първа опция пред Анчелоти, ако пътищата на Левандовски и Байерн се разделят. Футболистът на Ювентус впечатлява с екипа на "старата госпожа" и вече привлече погледите на другите европейски колоси.

Както е известно, друг желан от Карлето нападател е Хавиер Ернандес - Чичарито, който е един от водещите реализатори в Бундеслигата, щурмувайки за Байер Леверкузен.