Треньорът на Ювентус Макс Алегри има сериозна задача след контузията на един от основните му защитници – Джорджо Киелини.

Италианският национал ще пропусне дербито за върха в Серия "А" с Наполи на 13 февруари и първия осминафинален мач в Шампионска лига с Байерн Мюнхен на 23 февруари. Травмата му отвори голяма пробойна в дефанзивния вал на "старата госпожа", тъй като и Мартин Касерес е аут.

Така Алегри има четири варианта да се справи със сложната ситуация. Единият е да заложи на младия Даниеле Ругани в предстоящите битки, вторият да премести Стефан Лихтщайнер в центъра на защитата, а неговото място да бъде заето от Хуан Куадрадо.

Другите два са свързани с промени в схемата. Тук едната възможност е Алегри да се върне към 4-3-1-2, като в центъра на защитата да играят Андреа Бардзали и Леонардо Бонучи, а зад нападателите Роберто Перейра, който наскоро се завърна на терена след няколкомесечно отсъствие.

Съществува вариант Алегри да заложи и на 4-4-2, като по фланговете да играят Лихтщайнер и Куадрадо отдясно и Патрис Евра и Алекс Сандро отляво. Според Goal.com обаче този вариант изглежда най-малко вероятен.