Часът на истината в Серия А настъпва в събота вечерта. Тогава в мач от 25-ия кръг лидерът Наполи (56 т.) гостува на втория Ювентус (54 т.) и при победа може да направи голяма крачка към спечелване на първо скудето след 1990 г., когато голямата звезда на неаполитанците е бил великият Диего Армандо Марадона.

При загуба на Наполи обаче Старата госпожа ще се превърне в основен фаворит за спечелване на пета поредна титла в Серия А.

Вчера "Кориере дело Спорт" изчисли, че двата отбора са похарчили над 1 млрд. евро за нови играчи от 2007 г. насам. С точност харчът на Юве е 625 млн., а харчът на Наполи е 432 млн. Което в прав текст ни дава да разберем, че няма нищо по-логично от това, да са отборите в битката за скудетото.

По данни на "Кориере дело Спорт" и Transfermarkt пък се оказва, че съботното дерби ще събере играчи на обща стойност за почти 850 млн. евро. Съставът на Ювентус е оценен на 486,6 млн., а този на Наполи е за 359,9 млн.

Най-скъп в редиците на Старата госпожа е халфът Пол Погба, който е оценяван на 90 млн., а зад него са съотборниците му Дибала (60 млн.) и Мората (40 млн.).

В лагера на неаполитанците най-скъп е действащият голмайстор на Серия А Гонсало Игуаин - 94,7 млн. евро (това е клаузата за разтрогване на договора му). След него по цени са крилото Инсиние и капитанът Хамшик. В този ред на мисли шоуто на "Ювентус Стейдиъм" изглежда гарантирано.