Треньорът на Ювентус Макс Алегри заяви, че още не е решил на каква схема да заложи при утрешното домакинство на лидера в Серия "А" Наполи.

"Старата госпожа" има проблеми в защита, тъй като Джорджо Киелини и Мартин Касерес са контузени, докато Даниеле Ругани е твърде млад и няма опит в подобни мачове.

"Ще съм честен – още не съм се подготвил за двубоя. Играем утре, така че имам достатъчно време да реша. Дали ще сме с трима или четирима защитници, не се променя абсолютно нищо, защото отборът е свикнал да играе и по двата начина. Единствено се променя характеристиката на играчите, които са на терена. Ругани е още дете млад е, има само един сезон зад гърба си в Серия "А". Не трябва да бъде подлаган на натиск. Хората, които настояват да играе, ще го разкъсат веднага, щом сгреши. Даниеле и бъдещето на Ювентус и италианския футбол, но не трябва да избързваме с него", каза Алегри на днешната си пресконференция, с което намекна, че едва ли ще разчита на младока в предстоящите важни мачове.

"Наполи е в перфектно физическо и техническо състояние и със сигурност ще бъде много тежко. Но това не означава, че сблъсъкът ще има решаващо значение за Скудетото. Разбира се, има по-голям натиск от обичайното, но до края има много кръгове. Ние трябва да излезем спокойни, без тревоги и с ясното съзнание, че трябва дадем 100%, за да спечелим. Мачът може да завърши по всякакъв начин", добави Алегри, след което прогнозира, че Гонсало Игуаин ще вкара 40 гола до края на първенството, ако продължава в същия дух.

Ювентус и Наполи се изправят един срещу друг утре в 21:45 часа наше време в Торино. В класирането възпитаниците на Маурицио Сари са лидери с 56 точки, докато "старата госпожа" е с 54 т.

How are things shaping up in the black and white corner?Watch the boss bring us up to speed.

Публикувахте от Juventus в 12 февруари 2016 г.