Треньорът на лидера в Серия "А" Наполи – Маурицио Сари, заяви, че отборът му ще атакува шампиона Ювентус в утрешното дерби между двата отбора.

Отборите се откъснаха на върха в класирането, като преди сблъсъка, южняците имат две точки аванс. При победа в Торино шансовете им за първо Скудето от времето на Диего Марадона, ще нараснат значително.

"Ще играем нашия си футбол", заяви Сари на днешната си пресконференция. "Опитът показва, че когато се защитаваме и отстъпваме инициативата, ставаме уязвителни, така че единственият шанс ни е да атакуваме. Може и да не успеем да играем нашия стил 90 минути, но половин час може да се окаже".

"Чувстваме се уверени, защото сме пред Юве – отборът, който доминира в последните години. Доволни сме от това и сме достатъчно луди да отидем в Торино и да наложим нашата си игра. Противникът е свикнал повече да играе такива мачове, отколкото ние, но имаме няколко опитни футболисти, които ще ни помогнат", добави Сари.

Накрая той нарече "несправедливо" факта, че феновете на Наполи получиха забрана да пътуват до Торино. Ембаргото беше наложена от мерки за сигурност, като през есенното дерби между двата отбора (б.р. - 2:1 за Наполи), "черно-белите" привърженици получиха същата забрана.