Рома победи Наполи с 1:0 след късен гол на Раджа Наинголан и връчи шампионската титла на Ювентус. „Старата госпожа“ взе Скудетото за пета поредна година, след като три кръга преди края торинци няма как да бъдат изместени от първото място.

Юве е лидер с 85 точки, докато вторият Наполи вече има 73. Рома скъси преднината на южняците и вече е само на две точки от тях. Двата отбора изиграха интересен мач на „Олимпико“, но се отчетоха с куп пропуски пред противниковите врати. Страхотни изяви на тази на „вълците“ пък имаше Войчех Шчесни, който се отличи с няколко впечатляващи спасявания. В 89-та минута Наинголан реализира с премерен удар от границата на наказателното поле и вкара за крайното 1:0.

Домакините започнаха много силно срещата и още в началните минути удар на Мохамед Салах облиза горната греда. Малко след това египтянинът имаше още един шанс да изведе „вълците“ напред в резултата, но този път беше блокиран от Калиду Кулибали.

Постепенно Наполи пое контрола на топката и създаде няколко наистина сериозни положение. Първо започна с правилно отменен гол заради засада на Хосе Кайехон в 26-та минута. След това Войчех Шчесни спаси опасен удар на Гонсало Игуаин, който овладя трудно далечно подаване и финтира двама защитници на Рома, но не успя да преодолее и поляка. Шчесни отрази и удар на Мертенс от границата на наказателното поле.

До края на първата част Рома отговори с далечни удари на Салах и Миралем Пянич, но гол през първото полувреме така и не падна.

Втората част започна с далечен удар на Хамшик, който не затрудни Шчесни. В 56-та минута Стефан Ел Шаарави бе близо до това да разбие нулите на информационното табло, но не успя да засече подаване на Майкон отдясно.

В 65-та минута Наполи също се отчете с пропуск. Мертенс стреля встрани от гредата, след като получи хубаво подаване от Игуаин в наказателното поле на Рома. Аржентинецът, който се завърна след 3 мача наказание, можеше най-накрая да счупи каръка, но в 73-та минута Шчесни отново спаси негов удар и така запази вратата си.

Малко след това гостите изпуснаха най-доброто си положение. Шчесни изпревари Игуаин за една топка в наказателното си поле, но я заложи на Хамшик на метри от голлинията. Страхотната намеса на Антонио Рюдигер обаче не позвили на капитана на Наполи да реализира.

Развръзката дойде, след като Франческо Тоти се появи на терена в 81-та минута. Само 8 по-късно Принца на Рим оправда прякора си с фин пас към Пянич в наказателното поле, който пък върна на Раджа Наинголан. Нинджата беше сам на границата на наказателното поле и с прекрасен удар по земята направи 1:0.

Рома – Наполи 1:0

1:0 Раджа Наинголан 89‘

Рома: Шчесни, Флоренци (46 – Майкон), Моналас (20 – Зуканович), Рюдигер, Дин, Пянич, Наинголан, Кейта, Салах, Пероти, Ел Шаарави (81 – Тоти)

Наполи: Рейна, Хисай, Албиол, Кулибали, Гулам, Алан (79 – Давид Силва), Жоржиньо (90 – Габиадини), Хамшик, Кайехон, Мертенс (74 – Инсинье), Игуаин

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/vFJWeOJR0oE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>