Един от най-добрите вратари за всички времена – легендата на Ювентус Джанлуиджи Буфон, заяви, че единственият футболист с девет титли на Италия.

"Старата госпожа" вчера спечели Скудетото за пети пореден път, като по документи отборът има 32 златни медала. "Бианконерите" обаче си броят и двете отнети титли през 2005 и 2006 година, когато отборът стана изкупителна жертва в скандала Калчополи.

"Останах в Юве и в Серия "Б" заради справедливата клауза", заяви Буфон пред La Stampa. "Животът ми се отблагодари за това и не съжалявам. Вече имам девет титли от елита и една от втора дивизия", добави вратарят, с което ясно показа, че брои и отнетите.

Всички трофеи Буфон е спечелил с "черно-белия" екип, а по официалната статистика изравнява икони като Гаетано Ширея, Паоло Малдини, Роберто Бетега, Алесандро Костакурта, Чиро Ферара и Гулиелмо Габето, които са с по седем първи места.

"Старата госпожа" отдавна започна правни действия за възстановяването на отнетите титли. Ако ги спечели, Буфон официално става едноличен лидер в престижното подреждане.