Голмайсторът на италианския шампион Ювентус – Пауло Дибала, заяви, че иска да играе 20 години за "старата госпожа" и да се превърне в една от най-големите легенди на клуба.

Аржентинският национал даде интервю пред Tuttosport и каза още, че най-лошият момент в кариерата му е драматичното отпадане на Байерн Мюнхен от Шампионска лига.

"Дали мога да стана като Алесандро Дел Пиеро и Джанлуиджи Буфон? Да, мога да си го представя. Техните истории ме очароват – да играеш 20 години за един и същи клуб и да станеш икона. Не мога да обещая, че и при мен ще е така, но се надявам да стане".

"Най-лошият момент в кариерата ми е отпадането от Байерн от Шампионска лига. Още ни боли. Гледах реванша у дома заради контузия и дори не успях да натрупам опит. Бяхме толкова близо да ги елиминираме", каза Дибала, след което разкри кой му е помогнал най-много да се адаптира при торинци.

"Маркизио е моят най-важен съотборник, тъй като беше близо до мен още от първия ми ден в клуба. Буфон и Евра са най-мъдрите в съблекалнята, а Погба е най-забавният", добави нападателят, който предизвика интереса на Байерн, Реал и Барселона.