Италианският шампион Ювентус победи безпроблемно Карпи с 2:0 у дома в мач от 36-ия кръг на Серия "А".

Двата отбора направиха интересен двубой, като гостите определено не се държаха като обречени, но с голове на Ернанес и Симоне Дзадза в края на всяко от полувремената си тръгнаха от Торино с наведени глави.

Така "бианконерите" записаха 11 пореден мач у дома без да допуснат попадение и общо 21-ви от началото на сезона. За последно Йосип Иличич от дузпа преодоля Джанлуиджи Буфон в Торино. Това стана в края на 2015 година, а Фиорентина загуби визитата си с 1:3. В класирането Юве има 88 точки на върха, докато Карпи остава на 17-то място с 35 т. и продължава борбата си за оставане в калчото.


В началото гостите затваряха отлично всички постъпи към вратата си, но след 6 минути игра Погба беше изведен с великолепен пас през сърцето на отбраната и стреля, но Белец изпи в корнер.  След неговото изпълнение Алекс Сандро се опита да завърти топката в далечния ъгъл, но ударът му беше твърде неточен.

След четвърт час игра Юве изпусна още едно положение. Асамоа центрира в наказателното поле, Мората с плонж засече с глава, но прати кълбото на сантиметри от страничната греда.

5 минути по-късно и Карпи показа зъби. Погба изгуби лековато топката, гостите организираха бърза атака, която завърши с изстрел на Верди, но Буфон показа чудесен рефлекс и изби в корнер. Последва центриране, Суагер засече със странична ножица и милиметри не му достигнаха да открие резултата.

След половин час игра Куадрадо центрира от фаул, Мората засече с глава, но не намери целта. Така се стигна до 42-ата минута, когато Ернанес вкара първия си гол за Юве в Серия "А". Асамоа намери бразилския национал пред границата на наказателното поле и той с изстрел от движение прати кълбото в долния ляв ъгъл за 1:0!

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/MNa5eYlAwfY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

В началото на второто полувреме Карпи се опита да натисне и в 52-ата минута спечели фаул на удобна позиция, но ударът на Верди беше неточен. В следващите минути гостите пресираха Юве далеч в тяхната половина, но не успяваха да стигнат до опасно положение пред Буфон.

15 минути преди края Карпи можеше да изравни след атака на две резерви. Ласаня стигна до наказателното поле, обърна се и върна назад към връхлитащия Поркари, чийто шут премина покрай дясната греда.

Така се стигна до 80-ата минута, когато Юве окончателно уби интригата. Погба центрира перфектно, Дзадза надскочи Романьоли и с глава не остави шансове на вратаря Белец за крайното 2:0.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/XKVK907Bjzc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ювентус – Карпи 2:0

Голмайстори:

1:0 Ернанес (42)
2:0 Дзадза (80)

Ювентус: Буфон, Евра, Бонучи, Ругани, Асамоа (85-Стураро), Погба, Куадрадо (74-Лихтщайнер), Ернанес, Манджукич, Мората (46-Дзадза)
Треньор: Макс Алегри

Карпи: Белец, Дзакардо, Романьоли, Гальоло, Сабели, Суагер, Мартиньо (66-Ласаня), Крими (76-Поркари), Кофи, Верди (85-Де Гузман), Мбакогу
Треньор: Фабрицио Кастори

Торино, ст.: "Ювентус Стейдиъм"
Съдия: Масимилиано Ирати
Жълти картони: Манджукич, Ругани, Бонучи, Лихтщайнер, Ернанес (Ювентус); Мартиньо, Крими (Карпи)