Италианският шампион Ювентус завърши сезона в Серия "А" по превъзходен начин, след като в мач от последния 38-ми кръг смаза с 5:0 Сампдория.

Над всички беше Пауло Дибала, който правеше буквално каквото си поиска на терена, като за техниката може да му завиди даже и петкратният носител на Златната топка Лео Меси. Аржентинската звезда се отличи с два гола във вратата на гостите и с още куп прекрасни отигравания. Останалите попадения вкараха защитниците Патрис Евра, Джорджо Киелини и Леонардо Бонучи.

След края на мача "бианконерите" вдигнаха петото си поредно Скудето, с което за пореден път записаха името си със златни букви в историята на италианския футбол. За втори път Юве става шампион пет пъти един след друг, като по веднъж това са правили Про Верчели и Интер, но едната титла на "нерадзурите" е по служебен път.

В мача срещу Самп "черно-белите" представиха и новите си екипи, които ще носят през сезон 2016/17.


Срещата започна с опасен удар на Рикардо Алварес в долния ляв ъгъл, който беше избит от Нето. Юве отговори след 6 минути игра. Евра спечели фаул на добра позиция, Дибала центрира отлично в наказателното поле, където френският ветеран с глава вкара един от редките голове в кариерата си!

След четвърт час игра Дибала с чудесен пас изведе Манджукич сам срещу вратаря и хърватският стрелец беше спънат отзад от Скриниар. Главният съдия моментално отсъди дузпа и показа директен червен картон на защитника. Зад бялата точка застана Дибала, който с много прецизен изстрел в долния ъгъл удвои преднината на "старата госпожа"!

В следващите минути Дибала продължи всячески да тормози защитата на Самп и в 22-ата стреля опасно, но този път Бриньоли изби. След почти половин час игра Ернанес дриблира, с чудесен пас намери аржентинската звезда на торинци. Той в стил "Лео Меси" се справи с опеката на двама защитници и шутира в далечния ъгъл, но вратарят отново изби.

"Старата госпожа" продължи да се забавлява и в 32-ата минута Дибала с великолепно копване изведе Лихтщайнер, който се опита с прехвърлящ удар с глава да се разпише, но гредата го лиши от феноменален гол. После Манджукич нахлу в наказателното поле и стреля в далечния ъгъл, но милиметри го разделиха от попадение.

Дибала обаче не спря да прави каквото си иска на терена и след това буквално се подигра с половината отбор на гостите, но ударът му излезе в аут. Секунди по-късно той все пак той вкара 19-ия си гол за сезона след страхотен шут от пеналта, след което всички тифози се изправиха на крака и започнаха да го аплодират.

Второто полувреме премина на ходом, като в 68-ата минута Погба създаде по-интересна ситуация със силен изстрел, който не попадна в целта. 12 минути преди края Киелини вкара 4:0. След изпълнение на корнер се получи меле, топката попадна в защитника на границата на наказателното поле и той с бомбен удар едва не скъса мрежата! Шест минути преди края и Бонучи се разписа при корнер, след като Мората му свали кълбото с глава и той го засече от движение за крайното 5:0.

Ювентус – Сампдория 5:0

Голмайстори:

1:0 Евра (6)
3:0 Дибала (15-д, 37)
4:0 Киелини (78)
5:0 Бонучи (84)

Ювентус: Нето, Бардзали, Бонучи, Киелини, Евра, Погба, Ернанес, Перейра (65-Стураро), Лихтщайнер, Дибала (67-Мората), Манджукич (75-Дзадза)
Треньор: Макс Алегри

Сампдория: Бриньоли, Диаките, Силвестре, Скриниар, Сала (55-Ранокия), Кореа (76-Сориано), Кръстичич, Барето, Додо, Алварес, Куалиарела (86-Понсе)
Треньор: Винченцо Монтела

Торино, ст.: "Ювентус Стейдиъм"
Съдия: Клаудио Гавилуки
Жълти картони: Киелини, Ернанес, Стураро (Ювентус); Сала (Сампдория)
Червен картон: Скриниар 15’ (Сампдория)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/RUjNW1VYz3o" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>