Италианският шампион Ювентус е на път да направи голям удар на трансферния пазар. Според една от най-авторитетните спортни медии в света – Gaol.com, "старата госпожа" вече е уредила защитника на Барселона Дани Алвеш.

Очаква се бразилският национал да се присъедини към "бианконерите" през тази седмица и официално да подпише договор за две години. В него ще има опция за продължаването му за още една, а заплатата на 33-годишния футболист ще е 4 милиона евро на сезон.

Юве взима Алвеш като заместник на Хуан Куадрадо, който игра в Торино под наем от Челси, но почти сигурно ще се завърне на "Стамфорд Бридж" по изрично настояване на новия мениджър Антонио Конте. С взимането на бразилеца, "черно-белите" се надяват да внесат голям опит в съблекалнята, с който да атакуват Шампионска лига. Алвеш е печелил турнира три пъти – 2009, 2011 и 2015 г.

Хегемонът в Италия проявява интерес към още един играч на Барселона. Това е Хавиер Масчерано, чието желание е да премине в Юве, защото ще бъде върнат в халфовата линия, но за момента от "Камп Ноу" отказват да го продадат.