Генералният директор на италианския шампион Ювентус – Джузепе Марота, разкри, че клубът е близо до привличането на защитника на Барселона Дани Алвеш.

Бразилският национал е силно свързван с "бианконерите" през последните дни, въпреки че има договор с каталунците. В него обаче има клауза, която гласи, че той може да напусне "Камп Ноу" без финансови претенции на клуба.

"Първата ни цел през следващия сезон е да спечелим шеста поредна титла и да се представим достойно в Европа. И за това трябва да се представим отлично на трансферния пазар. Дани Алвеш? Фокусирали сме се върху него. Ако агентът му дойде, ще преговаряме за личните му условия. От тази гледна точка сме много оптимистично настроение", каза Марота, след което гарантира, че Стефан Лихтщайнер със сигурност остава в Торино.

Шефът в Юве коментира и бъдещето на Алваро Мората. Както е известно, Реал Мадрид има откупна клауза за нападателя на стойност 30 милиона евро и възнамерява да я задейства. "Срещнахме се с Флорентино Перес, но не сме говорили за Мората. Това ще стане следващата седмица".

"В Реал са наясно с желанието ни да го задържим, но тази клауза е надвиснала над нас като дамоклев меч. Ще направим всичко възможно Алваро да остане, но трябва да видим какви са плановете на Мадрид", допълни Марота.

Накрая той заяви, че Юве проявява интерес към футболистите на Барса и Валенсия – Хавиер Масчерано и Андре Гомеш, но ще е трудно да бъдат привлечени. "Искаме да вземем играчи с отлични качества, но трябва и да се разделим с няколко", завърши Марота.