Треньорът на италианския шампион Ювентус – Макс Алегри, заяви, че не би заменил тримата си централни защитници Леонардо Бонучи, Андреа Бардзали и Джорджо Киелини (BBC) за нито една звезда, било то и Лео Меси.

"Не бих ги разменил за никого. Тримата, заедно с Джанлуиджи Буфон, правят нашия Меси", каза Алегри пред La Repubblica, след което добави, че иска някой ден да работи в чужбина, но основната му цел е да се задържи дълго време начело на "старата госпожа".

Той коментира и новото попълнение на Юве Миралем Пянич, който беше купен за 32 милиона евро от Рома. "Пристигането му е много важно. Той ще подобри нашите опции в средата на терена. Има няколко футболисти, които могат да повишат нивото ни и Пянич е един от тях".

"По-важното е да имаш велики футболисти в отбора, които винаги да могат да се раздадат до краен предел. Миралем може да играе пред защитата, в средата или като атакуващ халф", каза още треньорът на Юве.

Относно непрестанните спекулации, че една от звездите на "бианконерите" – Пол Погба, ще премине в Реал Мадрид, Алегри заяви: "Не се страхувам да го загубя, но знам, че ръководството иска да го задържи. На този етап Погба е наш футболист. Никой не знае какво ще стане утре, но ние имаме огромно желание да остане при тук".

Накрая спецът разкри, че е говорил с Алваро Мората и му е казал, че иска да остане в Юве. "Колкото до Доменико Берарди, той реши да продължи кариерата си в Сасуоло, но съм сигурен, че някой ден ще играе при нас", завърши Алегри.