Бразилският национал Дани Алвеш официално беше представен като футболист на италианския хегемон Ювентус.

33-годишният краен бранител подписа със "старата госпожа" за две години, а днес даде пресконференция, на която заяви, че "иска да стане част от великата история на клуба".

"За мен е истинска чест да бъда тук и да играя за този отбор. Избрах Ювентус, защото обичам да мечтая, обичам да съм в големи клубове и да играя с истински легенди", бяха първите думи на Алвеш.

"Искам да помогна на Юве да постигне целите си. Знам, че тимът не е печелил Шампионска лига от много години и всички бленуват да променят това възможно най-скоро".

"Юве е хегемон в Италия дълги години, но искат да триумфира и в Европа. Това ми харесва. Клубът има велика история и целта ми е да стана част от нея. Искам да споделя моя сън с всички вас и заедно да печелим много", каза още Алвеш, който ще играе с №23 на гърба си.

"Избрах №23 заради Леброн Джеймс. Той е човек на когото се възхищавам за начина, по който непрекъсно преоткрива себе си и винаги се стреми към нови предизвикателства и триумфи. След като напусна Маями, където имаше страхотна кариера, той се завърна с гръм и трясък в предишния си отбор. Това негово решение ме накара да се преместя в нова страна и да опитам друг тип футбол", добави Алвеш.

Той е второто ново попълнение на "бианконерите", като преди него беше привлечен и Миралем Пянич от Рома.