Италианският шампион Ювентус няма да успее да привлече звездата на Арсенал Алексис Санчес, пише Daily Mail.

Според изданието, "топчиите" категорично са отрязали "старата госпожа" за чилийския национал. Арсен Венгер не е склонен да се раздели с него при никакви обстоятелства, а 27-годишният нападател се чувства отлично в Лондон и има намерения да остане поне още един сезон на "Емиретс".

Така Юве ще насочи усилията си към голмайстора на Байер Леверкузен Хавиер Ернандес. Чичарито беше в полезрението на "бианконерите" и миналото лято, но тогава не се стигна до сделка, защото в Торино акостираха Марио Манджукич, Пауло Дибала и Симоне Дзадза.

През миналия сезон мексиканският национал отбеляза 17 гола в 28 мача в Бундеслигата, с което отново привлече вниманието към себе си след неособено успешните престои в Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид.

В същото време звездата на Сасуоло Доменико Берарди заяви, че не е отрязал "старата госпожа", но е по-вероятно да премине в шампиона през следващото лято.

Ювентус търси нов нападател под дърво и камък, след като Реал Мадрид активира откупната клауза на Алваро Мората за 30 милиона евро.

До момента "черно-белите" са един от най-активните клубове на трансферния пазар и привлякоха Дани Алвеш от Барселона и Миралем Пянич от Рома.