Звездата на Наполи Гонсало Игуаин е подписал своя договор с италианския шампион Ювентус! С тази новина гръмна Sky Sport Italia преди минути.

Според авторитетното издание, аржентинският голаджия е минал задължителните медицински изследвания вчера в Мадрид, а "бианконерите" са задействали освобождаващата му клауза от 94 млн. евро.

В испанската столица са присъствали и директорите на "старата госпожа" Джузепе Марота и Фабио Паратичи, поради което не са били на тегленето на жребия за новия сезон в Серия "А".

Договорът на Игуаин е до 2020 г., а годишната му заплата е 7,5 млн. евро. Имиджовите права остават за нападателя, което означава, че възнаграждението му може да скочи до 10 млн. евро. Ювентус пък ще информира Наполи в следващите няколко дни и ще плати освобождаващата клауза за период от 2 г.

28-годишният Игуаин вкара 91 гола в 147 мача за три години на "Сан Паоло" и се превърна в идол №1 на южняците след иконата Диего Марадона. Последният сезон стрелецът наниза рекордните 36 гола в калчото, с което подобри брадясал рекорд.