Ако преди Ювентус се е борил да бъде в Топ 4 на Европа, след привличането на Игуаин вече е там", това заяви бившият треньор на "бианконерите" Фабио Капело по повод трансфера на аржентинския стрелец.

Торинци похарчиха 148 милиона евро за нови това лято, като цената на Игуаин се оказа по-малка от очакваното. Тя ще бъде 90 милиона, а не 94,7, тъй като играчът не е внесъл молба за трансфер. "Ясно е, че Ювентус работи да спечели Шампионска лига. Вече е в Топ 4 на Европа, но да спечелиш се иска и късмет. Дали първенството в Серия А е безсмислено? То бе такова още преди идването на Игуаин. Юве може да се справи без Погба в средата", коментира още Капело пред "Стампа", цитиран от Фокус.

Прави впечатление, че Ювентус събра доста възрастен отбор. Алегри на практика е наясно с титулярите, които ще изнесат тежестта, като в плановете му за оптимален състав влизат трима от новите - Игуаин, Пянич и Дани Алвеш. Привличането на Игуаин е много важно, тъй като при всяко от поредните 5 скудета тимът имаше най-силната защита, но само два пъти бе с най-добрата атака. Средната възраст на титулярите ще бъде 32 години. Буфон е на 38, Киелини е на 31, Бардзали на 35, Дани Алвес на 33, Евра на 35, Маркизио на 30, Бонучи и Кедира на по 29.

Игуаин вкара 91 гола за 3 сезона с Наполи. Отношенията му с президента Де Лаурентис обаче се влошиха след сезон 2014/15, когато пропусна дузпа в последния кръг срещу Лацио.